Producten - overzicht

Hang- en sluitwerk
Robuuste gehengen en klinkstellen op een deur geven deze een eigen karakter mee. De degelijkheid straalt ervan af. Maar ook handgrepen, slotplaten, deurkloppers, raamroosters, siersteunen, muurankers etc. maken we naar uw of ons ontwerp.
Hekwerken
Hekwerken en poorten bepalen voor een belangrijk deel de aanblik van uw woning en haar omgeving. Tal van automatiseringstoepassingen completeren het geheel. Smederij Waaijenberg ontwerpt graag een poort of hekwerk dat aansluit bij de stijl van uw woning. Juist smeedwerk geeft extra mogelijkheden voor onderscheidende vormgeving.
Interieur
In de woning zijn veel toepassingen van smeedwerk mogelijk. Trapleuningen, balustrades en kroonluchters zijn sfeerbepalende blikvangers. En we ontwerpen ook graag andere vormen van verlichting , meubilair, haardplaten, vuurroosters of sierornamenten.
Restauratiewerk
Smeedwerk is karakteristiek voor monumenten. Het restaureren hiervan vraagt echter wel de nodige kennis en die heeft Smederij Waaijenberg in huis. Of het nu gaat om het op de juiste manier conserveren van smeedwerk, of het maken van nieuwe delen hiervoor, wij zorgen dat het weer jaren meegaat.
Vergulden
Vergulden verfraait en benadrukt de accenten van zowel restauratiewerk als van nieuw smeedwerk. Door het gebruik van edelmetaal behoudt het blijvend zijn glans. Wij hanteren de Kölner methode, waarbij wij het bladgoud op het smeedwerk lijmen. Deze techniek heeft zijn voordelen boven oudere technieken al ruimschoots bewezen.
Wind- en zonnewijzers
De wind- en zonnewijzers van Smederij Waaijenberg zijn door de ervaring op dit gebied en hun unieke vormgeving treffende blikvangers. Voor een eigen ontwerp gaan we graag met u om de tafel zitten.
Divers smeedwerk
Ook voor gevelnamen, kunstwerken, monumenten en gedenktekens willen we u graag van dienst zijn. In de tuin kunt u denken aan prieeltjes, pergola’s, tuinmeubilair en buitenhaarden. Bevestigingsmaterialen zoals nagels, bouten en krammen, details voor hekwerken en gereedschappen maken wij ook in kleine series. Neemt u voor overige wensen op het gebied van smeedwerk gerust contact met ons op.

De smederij op facebook

Bekijk de projecten op facebook!