De Smederij

Smederij Waaijenberg is een van de weinige professionele smederijen in Nederland. Gestart als gewoon metaalbewerkingsbedrijf, werden we gegrepen door het creatieve en ambachtelijke van het smidsvak. Na het volgen van een aantal opleidingen bij het NGK (Nederlands Gilde van Kunstsmeden) hebben we ons helemaal gericht op sier- kunst- en restauratiesmeedwerk.

Op onze website willen we u een indruk geven van ons kunnen en van de vele mogelijkheden. Wij maken o.a. toegangspoorten, hekwerken en hang- en sluitwerk, interieurwerk zoals trapleuningen en videleuningen, balustrades, kroonluchters en lampen. Maar ook sculpturen, monumenten en gedenktekens of wapens en replica’s van historische stukken worden door ons vervaardigd.

Een belangrijk deel van onze werkzaamheden bestaat uit restauratiewerk. Ons land is rijk aan allerlei soorten van cultureel erfgoed en een belangrijk onderdeel daarvan is smeedwerk. Het vakkundig restaureren van historisch smeedwerk vergt echter niet alleen grote vaardigheid in het smeden. Er is ook kennis nodig van allerhande bouwstijlen uit vervlogen tijden, met de daarbij behorende stijlkenmerken en de technieken die in die tijd voorhanden waren en gebruikt werden. Verder is het van belang dat uw smeedwerk op de juiste wijze wordt gedemonteerd, geconserveerd en weer op locatie teruggeplaatst wordt.

Als erkend ERM-gecertificeerd bedrijf biedt Smederij Waaijenberg onze opdrachtgevers de zekerheid voor het afleveren van vakwerk en uniforme kwaliteit. Wij kunnen u en uw adviseurs zwart-op-wit aantonen dat wij werken volgens de algemeen erkende richtlijnen voor restauratiekwaliteit in de monumentenzorg. Daarom mogen wij met trots het ERM-keurmerk logo voeren als bewijs van de hoogwaardige kwaliteit van ons vakwerk.

Tevens is Smederij Waaijenberg ingeschreven in het register van de kwaliteitsregeling Kennis & Kunde. Deze kwaliteitsregeling is ontwikkeld door de provincie Gelderland, stichting Monumentenwacht Gelderland en andere deskundigen uit de restauratiepraktijk.

Ambacht

USP
Maatwerk
USP
Kwaliteit
USP
Creativiteit
vergulden

De mooiste producten

Uiteraard kunt u bij ons terecht voor o.a. toegangspoorten, looppoorten, balkonhekwerken en vaste hekwerken. Maar we maken ook allerlei smeedijzeren deurbeslag, gehengen, scharnieren, klinkstellen, handgrepen, muurankers en voordeurluifels of luifelsteunen. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bekijk ons portfolio

Bent u ook op zoek naar een onderscheidend stuk vakwerk?

Neemt u dan eens contact met ons op!
Contact opnemen