Deurroosters

Deurroosters en raamroosters zijn zowel decoratief als functioneel en qua vormgeving en afmeting zijn de mogelijkheden eigenlijk onbeperkt. Het grootste deel van de deurroosters die standaard in de handel verkrijgbaar zijn, bestaat uit gietwerk en is dus alleen in vaste afmeting en uitvoering leverbaar. Doorgaans zijn deze deurroosters gegoten van aluminium. Een echt gietijzeren deurrooster zult u vooral nog kunnen vinden bij een klassieke bouwmaterialenhandel en veel keus in afmeting en model is er dan niet. Voor maatwerk in zowel model als afmeting kunt u terecht bij de smederij.

Zoekt u een degelijk uitgevoerd traliehekwerk met mooie gesmede details zoals geslagen gaten, uitgesmede spijlen en geklonken verbindingen? Of mag het een mooi rank hekwerkje zijn, met gesmede ranken, bloemen en bladeren? Andere mogelijkheden zijn bijvoorbeeld een hekwerkje met de initialen van de bewoner erin verwerkt of een leuk detail met betrekking tot een beroep of hobby. Het zijn zomaar wat ideeën die wij als smid voor u kunnen realiseren, omdat wij niet gebonden zijn aan standaard verkrijgbare ornamenten of vaste afmetingen. Met behulp van aambeeld, hamer en vuur smeden wij de mooiste creaties, altijd origineel en helemaal op maat.

Bevestiging van een smeedijzeren deurrooster of raamrooster kan bijvoorbeeld op de buitenkant van deur of kozijn. Maar ook een blinde bevestiging of montage van binnenuit behoren tot de mogelijkheden.

Doorgaans smeden wij de roosters of hekwerkjes van gewoon ijzer of staal. Afgewerkt met een zinklaag en poedercoating of geschilderd in de gewenste kleur, heeft u een uniek stukje vakwerk wat meer dan een leven lang meegaat. Maar een hekwerkje van messing, brons of koper, eventueel gepatineerd voor een mooie doorleefde uitstraling, behoort ook zeker tot de mogelijkheden.

Benieuwd naar de mogelijkheden? We denken graag met u mee.

Restauratie en verguldwerk
Restauratie en verguldwerk
Restauratie en verguldwerk
gesmeed deurrooster
Deurroosters 1
Deurroosters 2
Deurroosters
deurrooster

Bent u ook op zoek naar een onderscheidend stuk vakwerk?

Neemt u dan eens contact met ons op!
Contact opnemen